3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις

Το πρώτο βήμα προς την επιτυχία είναι πάντα να ψάξουμε μέσα μας, με την βοήθεια κάποιου coach κατά προτίμηση, για να αναγνωρίσουμε τα βαθύτερα θέλω μας, τα πράγματα που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και ταυτόχρονα βοηθούν και άλλους ανθρώπους.

Αυτή η διαδικασία είναι πολύ καθοριστική γιατί θα μας οδηγήσει στην δημιουργία του προσωπικού μας οράματος. Για να πλησιάζουμε κάθε μέρα όλο και πιο κοντά σε αυτό το όραμα, υπάρχουν 3 πράγματα πολύ βοηθητικά.

  1. Οι άνθρωποι που έχουμε επιλέξει να έχουμε γύρω μας

Ας αναλογιστούμε πόσο ευκολότερο είναι να πετύχουμε, όταν έχουμε επιλέξει οι συνεργάτες μας να είναι θετικά άτομα, να μας παροτρύνουν και να μας υποστηρίζουν όσο και εμείς αυτούς, να είναι καταρτισμένοι ή να θέλουν να μάθουν, να έχουν το ίδιο πάθος για την δουλειά και να μοιράζονται το ίδιο όραμα μ’ εμάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αποτυγχάνουν λόγω κρίσης ή ανικανότητας αλλά λόγω τοξικού περιβάλλοντος.

  1. Τα ταξίδια που θα επιλέξετε να κάνετε

Τα ταξίδια είναι ένας πλούτος που μπορείτε να εξαργυρώσετε στην συνέχεια. Μέσα από τα μέρη που γνωρίζετε, τους ανθρώπους που συναντάτε, τις διαφορετικές κουλτούρες που ανακαλύπτετε, πάντα υπάρχει κάτι που μπορείτε να λάβετε. Έμπνευση για την συνέχεια, νέες ιδέες, ενθάρρυνση! Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ταξιδέψει, να ξεκουραστεί, να αναζωογονηθεί. Βρείτε μέρη που μπορούν να σας εμπνεύσουν και αφεθείτε στην ομορφιά και την ενέργειά τους. Αδειάστε το μυαλό σας από σκέψεις της καθημερινότητας και ελάτε σε επαφή, με την κορύφωση της έμπνευση σας. Κάπου εκεί κρύβονται οι επόμενες πετυχημένες ιδέες για το εγχείρημα σας.

  1. Τα βιβλία που θα επιλέξετε να διαβάσετε

Είτε αγαπάτε το διάβασμα, είτε όχι, αν επιλέξετε βιβλία σχετικά με το αντικείμενό σας και με το προσωπικό σας όραμα, θα το λατρέψετε. Μέσα από αυτά μπορείτε να αλιεύσετε νέες ιδέες και έμπνευση. Αν είστε στην διαδικασία χτισίματος του ονείρου σας, ή σκέφτεστε να κινηθείτε προς τα εκεί, μπορείτε να αντλήσετε πολύ μεγάλη δύναμη μέσα από το διάβασμα. Κάθε φορά που διαβάζετε ένα βιβλίο είναι σαν να έχετε μια προσωπική συζήτηση με τον συγγραφέα. Υπάρχουν συγγραφείς που αφιέρωσαν την ζωή τους ολόκληρη, παρατηρώντας πετυχημένους αυτοδημιούργητους ανθρώπους ή κατέγραψαν το δικό τους προσωπικό ταξίδι επιτυχίας και μπορούν να εμπνεύσουν κι εμάς.