Επιτυχία: φυσικό ταλέντο ή καρπός δουλειάς;

Η επιτυχία είναι κυρίως τρόπος σκέψης. Πολύ λίγοι άνθρωποι γεννήθηκαν με το «ταλέντο» που τους οδήγησε στην επιτυχία. Τις περισσότερες φορές η λέξη επιτυχία είναι κρυμμένη, πίσω από την «φόρμα εργασίας» και συνδυάζεται με πολλή δουλειά.

Για να μπορέσετε όμως να κάνετε πράξη, εκείνα τα οποία σκέφτεστε, και τελικά να καταφέρετε να φτάσετε εκεί που ονειρεύεστε, θα πρέπει ίσως να λάβετε υπόψη σας, τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία σας. Επηρεάζουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο που σκεπτόμαστε και άρα την απόδοσή μας.

Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε πως η επιτυχία ξεκινά από αλλαγές και οι αλλαγές είναι πάντα επώδυνες στην αρχή και προκαλούν φόβο και ανασφάλεια. Είναι όμως ένα στάδιο απόλυτα απαραίτητο για να πάτε παρακάτω. Κανείς δεν πέτυχε επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

Και οι αλλαγές αυτές είναι αδιανόητο να συμβούν αποκλειστικά και μόνο στον εργασιακό τομέα. Εννοείται πως η αλλαγή νοοτροπίας είναι κάτι καθολικό που θα επηρεάσει τα πάντα: την οικογενειακή μας ζωή, την συμπεριφορά μας, τις επιλογές μας. Τα πάντα.

Προσοχή: στην περίπτωσή μας όταν λέμε δουλειά δεν εννοούμε εργασία αλλά δουλειά με τον εαυτό μας, αυτοβελτίωση, συνειδητότητα, ενσυναίσθηση, κλπ. Γι αυτό και σε όλα αυτά χρειαζόμαστε στο πλάι μας έναν ισχυρό coach, και ακόμα περισσότερο, ένα ισχυρό team!